Продавець MOREproduct розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1336 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Вашу заявку буде оброблено в найближчий робочий день.

+380 (97) 133-05-15
+380 (66) 504-88-21
68000, Одесская область, ул. 1 Мая, 1г, Чорноморськ, Україна
MOREproduct
Кошик

Жаб'ячі лапки

Французи були не першими, хто придумав вживати ці продукти в їжу. За даними істориків, жаб вперше почали їсти в Древньому Китаї, а римляни спеціально відгодовували равликів висівками і відпоювали вином для подальшого приготування. Однак саме французи відомі як творці кращих рецептів з використанням цих інгредієнтів.

За однією з версій, жаб'ячі лапки і равлики, які сьогодні входять в меню самих вишуканих французьких ресторанів.

Одному з найвідоміших французьких рестораторів кінця XIX ст. і початку XX ст. Огюсту Ескофье, який працював у готелі Savoy у Лондоні, навіть довелося піти на одну хитрість – у своєму меню він назвав блюдо з жаб'ячих лапок «юні німфи», ніж заінтригував місцевих гурманів, які, завдяки цьому прийому, отримали можливість скуштувати французьку дивину.

Існує ще одна версія, яка пояснює, чому жаб'ячі лапки почали їсти. Починаючи з Середніх століть ченці замінювали равликами і жабами м'ясо на час постів. На їх вживання у їжу не існувало заборони, а по своїй живильній цінності вони могли зрівнятися і з м'ясом.

 

 

Жаби і равлики як атрибут розкоші

Що стосується жаб, вперше ці земноводні стали вважатися делікатесом і опинилися в раціоні знатних французів у XVI ст. Олександр Дюма в своєму «Кулінарному словнику» згадує одного жителя Оверні на ім'я Симон, який в цей період зумів заробити стан, продаючи жаб в Парижі, де ця страва була в моді. Говорячи про своїх сучасників, великий французький письменник зазначає, що вони найчастіше кладуть жаб в суп, а жінки вживають їх з метою поліпшити колір шкіри.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner