М'ясо рапана
Рапан є вельми незвичайним продуктом для вітчизняного українського споживача. Цей молюск є хижаком і належить до виду черевоногих. Буквально ще тридцять років тому цей вид виловлювали переважно з естетичних цілей і міркувань. Надзвичайно красива раковина пройшовши невелику додаткову обробку стає ексклюзивним сувеніром. Але як виявилося, що м'ясо рапани відрізняється досить цікавими смаковими якостями і сьогодні вважаються справжнім і вишуканим делікатесом.
З м'яса рапанів можна зварити оригінальний наваристий супчик, замаринувати, приготувати шашлики, просто посмажити на сковородочке зі спеціями і подати зі сметанкою або приготувати морський освіжаючий салат. Смакові характеристики цього молюска досить специфічні – хтось знаходить в ньому явну схожість з осетриною, а для інших він більше нагадує м'ясо кальмара. Однак, справжні справжні гурмани вважають приготованих рапанів просто "потрясным" і рекомендують готувати в поєднанні з грибами. А якщо замаринувати цей морепродукт зі свіжим соком граната або лимона, то отримаємо по справжньому вишуканий делікатес.
Корисні властивості м'яса рапанів і їх склад.
Особливий і непідробний інтерес до м'яса вищевказаного морепродукта пояснюється відмінними харчовими властивостями і високим вмістом білків, які в два рази перевищують ті ж характеристики м'яса ВРХ і інших сільськогосподарських тварин. Вже доведено, що м'ясо рапани сприяє виділенню шлункового соку, що прискорює перетравлювання, способстуя максимального його засвоєння.
При регулярному вживанні в їжу м'яса рапанів, підвищується загальний тонус, поліпшуються процеси відновлення м'яких тканин після операцій, поліпшуються обмінні процеси в організмі, підвищується загальна опірність людського організму до різних інфекцій і застуді, також хвороб серця.
З м'яса рапанів можна зварити оригінальний наваристий супчик, замаринувати, приготувати шашлики, просто посмажити на сковородочке зі спеціями і подати зі сметанкою або приготувати морський освіжаючий салат. Смакові характеристики цього молюска досить специфічні – хтось знаходить в ньому явну схожість з осетриною, а для інших він більше нагадує м'ясо кальмара. Однак, справжні справжні гурмани вважають приготованих рапанів просто "потрясным" і рекомендують готувати в поєднанні з грибами. А якщо замаринувати цей морепродукт зі свіжим соком граната або лимона, то отримаємо по справжньому вишуканий делікатес.
Корисні властивості м'яса рапанів і їх склад.
Особливий і непідробний інтерес до м'яса вищевказаного морепродукта пояснюється відмінними харчовими властивостями і високим вмістом білків, які в два рази перевищують ті ж характеристики м'яса ВРХ і інших сільськогосподарських тварин. Вже доведено, що м'ясо рапани сприяє виділенню шлункового соку, що прискорює перетравлювання, способстуя максимального його засвоєння.
При регулярному вживанні в їжу м'яса рапанів, підвищується загальний тонус, поліпшуються процеси відновлення м'яких тканин після операцій, поліпшуються обмінні процеси в організмі, підвищується загальна опірність людського організму до різних інфекцій і застуді, також хвороб серця.
-
Рапана, м'ясо рапани вареноморожене
750 ₴/кгГотово до відправки Оптом і в роздріб2
-
Рапана, м'ясо рапани свіжоморожене
750 ₴/кгГотово до відправки Оптом і в роздріб8
-
Черепашки рапани для акваріумів, сувенірів, рукоділля
10 ₴Готово до відправки Оптом і в роздріб1РР