Жаб'ячі лапки
Французи були не першими, хто придумав вживати ці продукти в їжу. За даними істориків, жаб вперше почали їсти в Древньому Китаї, а римляни спеціально відгодовували равликів висівками і відпоювали вином для подальшого приготування. Однак саме французи відомі як творці кращих рецептів з використанням цих інгредієнтів.
За однією з версій, жаб'ячі лапки і равлики, які сьогодні входять в меню самих вишуканих французьких ресторанів.
Одному з найвідоміших французьких рестораторів кінця XIX ст. і початку XX ст. Огюсту Ескофье, який працював у готелі Savoy у Лондоні, навіть довелося піти на одну хитрість – у своєму меню він назвав блюдо з жаб'ячих лапок «юні німфи», ніж заінтригував місцевих гурманів, які, завдяки цьому прийому, отримали можливість скуштувати французьку дивину.
Існує ще одна версія, яка пояснює, чому жаб'ячі лапки почали їсти. Починаючи з Середніх століть ченці замінювали равликами і жабами м'ясо на час постів. На їх вживання у їжу не існувало заборони, а по своїй живильній цінності вони могли зрівнятися і з м'ясом.
- ВЕЛИКІ
Жаб'ячі лапки великі (В'єтнам), с/м, 13-17 шт/упак 1 кг
1 600 ₴/упаковкаВ наявності Оптом і в роздріб1ЛЯГ
- МАЛЕНЬКІ (Україна)
Жаб'ячі лапки з Вилкове, с/м, до 40 шт/кг
1 200 ₴/кгВ наявності Оптом і в роздріб1ЛЯГ
- СЕРЕДНІ
Жаб'ячі лапки середні (В'єтнам), с/м, 25-30 шт/упак 900 грам
1 400 ₴/упаковкаНемає в наявності Оптом і в роздріб1ЛЯГ+380 (97) 133-05-15Київстар
- +380 (66) 504-88-21Водафон
Жаби і равлики як атрибут розкоші
Що стосується жаб, вперше ці земноводні стали вважатися делікатесом і опинилися в раціоні знатних французів у XVI ст. Олександр Дюма в своєму «Кулінарному словнику» згадує одного жителя Оверні на ім'я Симон, який в цей період зумів заробити стан, продаючи жаб в Парижі, де ця страва була в моді. Говорячи про своїх сучасників, великий французький письменник зазначає, що вони найчастіше кладуть жаб в суп, а жінки вживають їх з метою поліпшити колір шкіри.