Тригла, морський півень, тушки 1-2 кг
- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
- Код: МП1
980 ₴/кг
Показати оптові ціни- +380 (66) 504-88-21Водафон
Сайт https://moreproduct.com.ua/ua/
Дієтична, корисна та дуже смачна рибка! Морський півень, запечений у духовці з оливковою олією та спеціями, - неймовірно колоритна та апетитна страва! Готувати триглу дуже просто, легко та швидко.
Триглові види риб мешкають в основному в прибережних тропічних та помірних водах. Кілька видів у Балтійському та Чорному морі. У Чорному морі найчастіше зустрічається жовта тригла або морський півень.
Морський півень, який живе у водах Чорного моря, є дуже незвичайною і красивою рибою загону Окунеподібних. Ця риба виділяється червоноцегляним забарвленням тіла і великими зябровими плавцями, які легко сплутати з крилами. Надзвичайно гарне забарвлення цих величезних плавців – вони фіолетово-свинцевого відтінку, а край їх пофарбований у яскраво-блакитний колір з дрібними вкрапленнями червоного. Чарівне поєднання фарб у забарвленні цієї екзотичної риби вражає своєю красою.
Морський півень має велику голову, яка оснащена плоским лобом, що випирає, і величезною верхньою губою, яка виступає над нижньою. Кожне око риби, можна сказати, захищене шипом, що знаходиться над ним. Від кожного грудного плавця відходять 3 довгі промені, які видозмінені в пальцеподібні придатки і нагадують ноги. Вони допомагають морському півні швидко переміщатися дном, а також є зовнішніми органними смаками.
Варто зазначити, деякі види морського півня можуть літати. Риба, вистрибуючи із води, може пролетіти близько 20 метрів протягом 3-4 секунд. Також риба вміє видавати добре помітні звуки, схожі на хрюкання.
Морський півень живе переважно на глибині до тридцяти метрів у піщаних прогалинах. Улюблена їжа для них – молюски, дрібні ракоподібні та султанка, останньої надають особливу перевагу.
Калорійність морського півня становить 161 ккал на 100 г продукту.
Склад та корисні властивості морського півня
М'ясо риби морський півень насичене білком, який легко і повністю засвоюється людиною, а також ненасиченими в організмі ненасиченими жирними кислотами Омега-3, які сприятливо впливають на організм.
Морський півень у кулінарії
Морський півень має біле, щільне та жирне м'ясо, яке майже позбавлене кісток. Турецькі та французькі рибалки дуже цінують м'ясо морського півня і кажуть, що воно схоже на смак з ніжною паровою курятиною. А деяким поціновувачам м'яса цієї риби нагадує скумбрію.
Ще з давніх-давен кулінари цінували рибу морський півень. Дуже смачна юшка з цієї риби, зокрема вона є головним інгредієнтом знаменитого марсельського супу буйабес. Також кулінари люблять запікати морського півня, а смажити його не радять, оскільки смажене м'ясо виходить сухим.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Туреччина |
Вид риби | Тригла / Морський півень |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Тип | Морська риба |
- Ціна: 980 ₴/кг