Оселедець дунайський с\м, +-4 шт на кг, дунайка з Вилкове
- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
- Код: 1ДУН
255 ₴/кг
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- +380 (66) 504-88-21Водафон
сайт https://moreproduct.com.ua/ua/
За часів союзу оселедець дунайський (Дунайка) вважався делікатесом, якого не мали звичайні громадяни. Але навіть зараз ви рідко знайдете цю "дунайку" в нашій країні. Дунайку можна знайти тільки в місті-герої Одесі. Вона нагулює жирок у морі, а на 3-4 році свого життя заходить в Дунай, Буг, Дністр, Дніпр для продовження роду. Цей період припадає зазвичай на квітень-травень місяць. Тому місцеві називають її "майка". Дунайка підіймається вгору по гирлах річок на 500 - 600 км . Головна відмінність дунайки - в її приголомшливих смакових якостях. Кажуть, що причиною цього є склад дунайської води. Мабуть, так воно і є, адже про оселедця бугського чи дністровського не доводилося чути нікому, хіба ні?
"Дунайський оселедець дійсно є світовим брендом.
У минулому "дунайського" оселедця наші купці поставляли в Європу як делікатес разом з устрицями та жаб'ячими лапками. На сьогодні "оселедця-дунайки" ледве задовольняє місцевий попит. Кількість цінного оселедця зменшується.
Один раз на рік дунайка заходить у прісноводний Дунай, щоб, піднімаючись на 600 кілометрів вгору по течії, зробити нерест мільярдів нових оселедців-дунайок. Через два місяці, ікринки повільною течією зносить назад в море, де і почнеться справжнє риб'яче дитинство для молодих оселедців на теплих відмелях. Правда кажучи, до цього раю доберуться не всі...
Дунайка йде на нерест тільки вночі, використовуючи свій особливий графік. Тому і рибалки виходять на промисел також уночі. Лови ведуться в акваторії села Вилкове — Українська Венеція. Саме тут особливо ексклюзивна дунайка і потрапляє на столи одеситів, правда кажучи, триває це задоволення приблизно два місяці - з кінця квітня по червень.
Свіжу дунайку можна засолити самостійно, на один день засипаючи великою сіллю. Потім зняти срібну шкіру, делікатно відокремити філе від хребта і вийняти всі кісточки. М’ясо поріжте шматочками, бризніть лимонним соком та рослинною олією. Добавте до цього салатик з прозорої, як порцеляни, редиски, і ви зрозумієте, що нас тримає в Одесі.
Додам, що з дунайського оселедця виходить прекрасний тартар, осельдець "під шубою" і форшмак. Уха з свіжої риби - є перлина дунайської кухні. На грилі і смажена "дунайка" виходить сухуватою, а ось відварна, з чеською заправкою-саламуром - як сказано, те, що лікар прописав.
Але вам не обов’язково їхати в Одесу, щоб покуштувати цим чудовим делікатесом. Наша компанія спеціалізується на доставці морепродуктів в будь-яку точку України як оптом так і в роздріб. І повірте, що якість, ціна і строк доставки вас дуже втішать, і ви вже завтра зможете не тільки доторкнутись до краси, але й скуштувати цю прекрасну страву разом зі своїми друзями.
Чого ж ви зволікаєте? Жміть кнопку купити або наберіть наш номер!
Основні атрибути | |
---|---|
Тип | Морська риба |
Країна виробник | Україна |
Вид риби | Оселедець |
Основні | |
Вид продукції | Свіжоморожена риба |
- Ціна: 255 ₴/кг