Продавець MOREproduct розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1393 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Вашу заявку буде оброблено в найближчий робочий день.

+380 (97) 133-05-15
+380 (66) 504-88-21
68000, Одесская область, ул. 1 Мая, 1г, Чорноморськ, Україна
MOREproduct
Кошик

Як правильно їсти устриці

Як правильно їсти устриці

Найбільш смачні устриці - охолоджені (тому їх рекомендується подавати на льоду), политі лимонним соком і запиті ковтком сухого шампанського. Найголовніше, щоб устриці були свіжі і ще живими.
Трохи прочинені ножем раковина повинна прагнути закритися. Усередині раковини у свіжої устриці крім самого тіла молюска повинна знаходитися рідина. У несвіжих устриць ця рідина витікає і вони здаються на вагу легше свіжих.

Відкривають устриць в самий останній момент. Устрицю беруть у ліву руку (краще серветкою) або притримують на плоскій тарілці стулкою догори. Спеціальний ніж вставляють на місце з'єднання стулок і повертають, як важіль, поки не почується клацання. Потім проводять лезом по центру устриці з верхньої, плоскою боку раковини підрізаючи м'яз, що закриває стулки. Обережно, не перевертаючи відкривають раковину. Не промивати! Якщо всередину потрапили шматочки раковини, то їх прибирають ножем. Нижні стулки викладаються на лід і поливаються лимоном, якщо свіжі устриці – видно, як вони зіщулюються від кислоти. Краще попередньо подрезть устрицю знизу, щоб можна було одним ковтком як-би випити її з мушлі. Але можна вийняти м'ясо за допомогою спеціальної вилочки або ложки. Сік також випивається.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner