Як правильно їсти устриці
Найбільш смачні устриці - охолоджені (тому їх рекомендується подавати на льоду), политі лимонним соком і запиті ковтком сухого шампанського. Найголовніше, щоб устриці були свіжі і ще живими.
Трохи прочинені ножем раковина повинна прагнути закритися. Усередині раковини у свіжої устриці крім самого тіла молюска повинна знаходитися рідина. У несвіжих устриць ця рідина витікає і вони здаються на вагу легше свіжих.
Відкривають устриць в самий останній момент. Устрицю беруть у ліву руку (краще серветкою) або притримують на плоскій тарілці стулкою догори. Спеціальний ніж вставляють на місце з'єднання стулок і повертають, як важіль, поки не почується клацання. Потім проводять лезом по центру устриці з верхньої, плоскою боку раковини підрізаючи м'яз, що закриває стулки. Обережно, не перевертаючи відкривають раковину. Не промивати! Якщо всередину потрапили шматочки раковини, то їх прибирають ножем. Нижні стулки викладаються на лід і поливаються лимоном, якщо свіжі устриці – видно, як вони зіщулюються від кислоти. Краще попередньо подрезть устрицю знизу, щоб можна було одним ковтком як-би випити її з мушлі. Але можна вийняти м'ясо за допомогою спеціальної вилочки або ложки. Сік також випивається.
- Дари Моря і Фермерське М'ясо: Що Спільного, Як Поєднати та Де Шукати 100% Органічне М’ясо в УкраїніЧитайте наш огляд зараз і дізнаєтесь: що таке крафтове фермерське м'ясо і чим воно відрізняється від промислового; як вживання крафтового м'яса впливає на організм; як доставляють фермерські стейки й чи не втрачають вони корисних властивостей; де шукати якісне фермерське м'ясо та які продукти можна купити; ексклюзивний рецепт, який точно здивує близьких — яловичина з креветками за пів години.Повна версія статті